Marktplaats voor kredieten

We lenen over het algemeen nog vaak op de traditionele wijze geld bij en kredietmaatschappij. Maar er zijn verschillende initiatieven voor het lenen van geld zonder dat er een bank tussen hoeft te komen. Dit noemt men ook wel peer to peer (p2p) lenen, crowdlending of anders kredietmarktplaats. Het doel hiervan is steeds hetzelfde: een platform aan kunnen bieden voor particulieren om aan elkaar geld te kunnen lenen.

De crowdfundmarkt is in Nederland nog niet zo heel erg oud. In Groot-Brittannië is dit in vergelijk met Nederland 36 keer zo groot: 3,6 miljard tegenover 98 miljoen euro. Over het algemeen gaat het hier om investeringen in een onderneming of in een project, Particuliere leningen zijn op dit moment nog een klein onderdeel ban de crowdfundmarkt.

 

Geld lenen zonder bank

Het is niet zo vreemd dat veel initiatieven voor geld lenen zinder een bank in ons land hun oorsprong vinden in het buitenland. Eerst waren er Lendico en Lendex die in Nederland een pp-leenplatform hebben opgezet, vandaag de dag komt daar ook Crosslend bij.

 

Gebruikers zorgen voor het succes

Het succes van een kredietplatform wordt voor een groot deel door het aantal gebruikers bepaald. Als er geen leners zijn zullen er ook geen investeerders komen en visa versa. Door de groeiende internationale crowdfundmarkt met Nederland in verbinding te brengen heeft Crosslend een goede sterke troef in handen.

 

Hoe gaat het in zijn werk

  • Een lener geeft aan hoeveel en waarvoor hij of zij wil gaan lenen
  • Crosslendzal de kredietwaardigheid controleren en zal de lening op de website zetten
  • daarna kunnen investeerders de lening financieren tegen een mooi rendement
Ben je op zoek naar een persoonlijke of zakelijke lening? Op Kredietmarktplaatsenvergelijken.nl vind je alle informatie over [seo-keyword]. Zo kom je alles te weten over de mogelijkheden van particuliere kredieten. Op deze website vergelijken wij peer to peer kredietmarktplaatsen. Dit houdt in dat je het geld niet leent van een instelling, maar kan je geld lenen van een particulier. Lees hier over [seo-keyword] en krijg een duidelijk beeld van de mogelijkheden die je hebt bij het aanvragen van een krediet. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Op deze website vind je een overzicht van de kredietmarktplaatsen in Nederland met bijbehorende minimale en maximale kredieten, minimale en maximale looptijd en de minimale rente. Hiermee hopen wij je te helpen bij het maken van een passende keuze. Ook informeren wij je over onder andere eenmalige kosten en de mogelijkheid tot het al dan niet boetevrij vervroegd aflossen. Op deze manier geven wij jou een zo volledig mogelijk beeld  van alles dat er komt kijken bij peer to peer lenen. Alle informatie over [seo-keyword] vindt je op Kredietmarktplaatsen.nl netjes op een rij. Vergelijk nu alle kredietmarktplaatsen en vindt de kredietmarktplaats die het best bij jou past!

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen